Dutch trashures
Vuilnis op de bevroren Rozengracht - foto Frits Weeda, 1963. Gemeentearchief AmsterdamDumpster divingOpkoper - Het Leven, 1925


Een morgenster,


zo noemen ze iemand die in de late en vroege uurtjes de straat langsgaat om 'waardevolle' dingen op te duikelen bij het vuil.
Tegenwoordig is ook de term stadsjutter in zwang. Zelf noem ik me gekscherend een straatarcheoloog. Voorzichtig maak ik de gevonden schatten schoon, kalefater ze op en presenteer ze in hun nieuwe glorie.

Elk voorwerp vertelt zijn eigen verhaal.

Vondst van de week: Amsterdamse school lampen - met schade, dat wel...

10-09-2017
Restaureren gaat me boven mijn pet. Daarom heb ik de lampen vandaag doorverkocht aan een Amsterdamse dame wiens echtgenoot goudsmit is. Voor hem is het een uitdaging, 'één van zijn projecten', vertelt zijn vrouw. Ik ben benieuwd naar het resultaat, dus wie weet wordt vervolgd...